rpkbochnia.pl

rpkbochnia.pl

komunikacja miejska tarnowo podgorne

komunikacja miejska tarnowo podgorne

Jak zrobić wina w domu

Produkcji wina w domu nie jest trudne, a jest to bardzo satysfakcjonujące hobby. W tym artykule, będziemy przechodzić przez potrzebnego sprzętu i wszystkie kroki podjąć, aby wino z owoców – winogron, jabłek, śliwek, gruszek , brzoskwiń, czy cokolwiek owoce trzeba.

Można również dokonać wina w domu z zestawu, zazwyczaj przy użyciu koncentratu z winogron, ale wyniki są bardzo zmienne, a to jest o wiele bardziej satysfakcjonujące, aby wino ze świeżych owoców.

Prawdopodobnie myślał domowego wyrobu wina, bo masz swój własny owoc, lub zostały podane niektóre, albo dlatego, owoców jest w sezonie w swojej dziedzinie i można je dostać bardzo tanio. Produkcji wina jest doskonałym sposobem korzystania z owoców, kiedy nie można ewentualnie jeść wszystko, lub zrobić to wszystko do dżemu lub zamrozić wszystko.

Zrobiłem wino z powodzeniem od wielu rodzajów owoców, w tym winogron, jabłek, moreli, śliwek (wiele odmian), pigwy, gruszki i brzoskwinie. Upewnij się odrzucić wszystkie zgniłe lub podejrzewają owoców prawo na początku.

Zakładając, że masz gotowy owoc wasz, oto sprzęt i materiały potrzebne. Duża spożywcza plastikowa wanna lub garnek ze stali nierdzewnej, aby wycisnąć sok lub naciśnij na. Musi mieć pokrywę. Sokowirówka elektryczny (nie jest to konieczne, jeśli można wycisnąć lub nacisnąć owoce ręcznie). Szklane naczynie fermentacyjne jak dzbanek, butli lub butla (zwanego również „jimmyjohn ‚) z śluzy. Są one dostępne w sklepach piwowarskich. Jest to zazwyczaj lepiej użyć kilku mniejszych jednostek (z jednej pojemności galonów), niż jedną dużą. Rura z tworzywa sztucznego na ściąganie. Drożdże (dostępne w paczkach w sklepach piwowarskich i niektórych supermarketach). Sugar.Sterilizing rozwiązanie lub tabletek. (Nie jest to konieczne – można czyścić urządzenia z wrzącą wodą).

Artykuł napisany przez: